MINISTER POČIVALŠEK NAVDUŠEN NAD PRENOVO POHIŠTVA V MENSANI

24.10.2019

Center prenove in ponovne uporabe v Ključarovcih je včeraj obiskal gospodarski minister g. Zdravko Počivalšek. V prostorih bivše Valilnice, ki sta jih uspešno obnovili podjetje CEROP in Občina Križevci, se je srečal z zaposlenimi in si ogledal delovanje centra.

ministar.png

Minister je ob obisku izrazil zadovoljstvo in navdušenje nad idejo programa prenove pohištva, ki ga izvajamo pod okriljem socialnega podjetja Mensana. Ocenil je, da je to pravi pristop h krožnemu gospodarjenju, ki pa je hkrati izjemno pomemben, ne le z vidika varovanja okolja, temveč je lahko tudi ekonomski izziv in glede na to, da gre za zaposlovanje težje zaposljivih kadrov, tudi pomemben socialni korektiv v regiji.

ministar-1.png

Prepričan je, da je program in način izvedbe programa, ki je neposredno povezan s centrom za ravnanje z odpadki pravi model, ki bi ga bilo potrebno uveljaviti tudi drugod po Sloveniji. Pri tem je direktorju CEROP d.o.o. g. Francu Cipotu zaželel še veliko dobrih projektov, ki se kažejo v povezavi z dejavnostjo tega pomembnega regijskega podjetja. Sam pa je obljubil tovrstnim projektom vso podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.