TRGOVINA

trgovinacppu@mensana.net

Trgovina Mensana se nahaja v osrednjem prostoru Medgeneracijskega središča in deluje v okviru Centra prenove in ponovne uporabe  (CPPU).  Dejavnost prenove pohištva in ponovne uporabe zavrženih predmetov pomembno vpliva na varovanje okolja in trajnostni razvoj v lokalnem okolju.

V trgovini je na voljo široka paleta restavriranega pohištva, prenovljenih stolov, jedilniških miz, nočnih omaric, klubskih mizic in dekorativnih lesenih predmetov. Na naših policah boste našli uporabne in dragocene zavržene predmete, ki jih skrbno pripravimo za vnovično rabo in jim podaljšujemo uporabno vrednost. Poleg predmetov za dom in gospodinjstvo so v naši ponudbi tudi posebni kosi kristala, porcelana, lončenih izdelkov in unikatnih predmetov.

V naš center lahko oddate uporabne stvari (jedilni servisi, kozarci, šalice, gospodinjski pripomočki, dekorativni izdelki, slike, okvirji in drugi manjši predmeti), ki ste se jih naveličali ali vam preprosto ne služijo več. Na ta način boste pomembno prispevali k zmanjševanju odpadkov in razvoju krožnega gospodarstva.

Pri nas najdete tudi ekološke produkte kmetije Korenika, bučno olje in izdelke iz ličja društva Pomelaj.