Urban Urbanc – moški, ki pogumno odpira svoje srce

01.04.2019

urban-za-splet1.png

Moških, ki živijo z iskreno ljubeznijo do sebe, ki z odprtimi rokami sprejemajo ljubezen in odpirajo svoje srce, je najbrž bolj malo.

V četrtek, 28. 3. 2019 ob 18.00, smo v Medgeneracijskem središču Mensana gostili nutricionista ter avtorja knjig Bitje luči, Bojevnik ljubezni ter Sem, ki ljubim življenje. Večina ga pozna tudi po dnevnih zapisih na FB strani Dobra misel.

Zadnjo knjigo Sem, ki ljubim življenje, je podrobneje predstavil tudi občinstvu, ki mu je z zanimanjem prisluhnilo v prostorih Mensane.

Skozi tematike, ki se jih dotika v knjigi, nam sporoča, da je ŽIVLJENJE res darilo in šele ko ga sprejmemo takšnega, kot je, ter se ga veselimo in ga objamemo, nas življenje sprejme ter objame nazaj. Skozi ZAUPANJE v proces ter skozi SPREMEMBO in SAMOST, ki jo po njegovem mnenju vsak izmed nas mora znati sprejeti ter se v njej naučiti živeti, nas pot vedno znova pripelje do MOŠKEGA in ŽENSKE, ki se na svoji poti ljubezni in rasti vedno znova prepletata in se drug ob drugem gradita.

Po enourni predstavitvi knjige ter razmišljanju o ljubezni in življenju je sledil še sproščujoč pogovor z občinstvom ter krajša meditacija, ki je sigurno pozitivno vplivala na vse prisotne.

Ker ima Urban v našem okolju kar veliko poslušalcev, smo se pogovarjali tudi o nadaljnjem sodelovanju v obliki delavnic, ki so zasnovane na principu spoznavanja sebe ter uporabi moči, ki je znotraj nas in ki nam omogoča, da začnemo svoje življenje ustvarjati točno takšno, kot si želimo.

''Vse kar si želim je, da bi ljudje nekega dne vendarle odprli oči ter svoja srca in končno doumeli, da je vse tisto, kar tako vztrajno iščemo drugje, že od nekdaj v nas. To je moja želja in je del mojega poslanstva.''